Idé Coffee Systems uitgeroepen tot ‘bedrijf met het beste klimaat’.

Idé Coffee Systems uitgeroepen tot ‘bedrijf met het beste klimaat’.

Idé Coffee Systems uitgeroepen tot ‘bedrijf met het beste klimaat’. 763 509 Het VWBO

Het bedrijf Idé Coffee Systems uit Mollem krijgt van de gemeente een klimaatvriendelijk bedrijfsfeest cadeau. Idé Coffee Systems werd uitgeroepen tot ‘bedrijf met het beste klimaat’.

De jury maakte deze keuze omdat het bedrijf naast diverse energiemaatregelen zoals het overschakelen naar LED-verlichting en zonnepanelen, ook nog een stap verder gaat met een nulmeting van zijn CO2-uitstoot. Het bedrijf wil op termijn ook extra zonnepanelen en batterijen plaatsen zodat het helemaal autonoom in zijn eigen energieproductie kan voorzien. Bovendien heeft het bedrijf ook een fairtrade koffie in het gamma die klimaatneutraal geproduceerd wordt. “Daarnaast pakt Idé Coffee Systems ook uit met enkele innovatieve zaken zoals de verkoop van koffietassen die gemaakt zijn van koffiegruis”, luidt het bij de jury. “Het bedrijf werkt ook samen met ePacking, een leverancier van duurzame verpakkingen, bekers, borden, lepels en vorken.”

Idé Coffee Systems telt twintig werknemers en specialiseerde zich de voorbije jaren in het verkopen en verhuren van koffiemachines in bedrijven.

De andere genomineerden waren Laboratoires Expanscience uit Zellik, maatwerkbedrijf AMAB uit Mollem en Belorta in Zellik.

De wedstrijd ‘bedrijf met het beste klimaat’ is een initiatief van het gemeentebestuur. De voorbije jaren werden ook al de campagnes ‘school met het beste klimaat’ en ‘straat met het beste klimaat’ gelanceerd.

bron : Het Laatste Nieuws
https://www.idecoffee.be/

Onze website gebruikt functionele cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Meer info hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Privacyverklaring