Herinrichting Assesteenweg (N285) Ternat (Jan. 2020)

Herinrichting Assesteenweg (N285) Ternat (Jan. 2020)

Herinrichting Assesteenweg (N285) Ternat (Jan. 2020) 800 800 Het VWBO

Op 30 september 2019 startte het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Assesteenweg (N285) aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Ternat. Langs deze weg informeren wij jou over dit project door op regelmatige tijdstippen actuele informatie over de werken en de verkeerssituatie ter hoogte van de werfzone met jou te delen. Heb je op dit moment al vragen? Neem dan contact op met onze bereikbaarheidsadviseur Wouter via bereikbaar-vlbr@wegenenverkeer.be.
Riolering en onderfundering wegdek aangelegd
tot voorbij Essenestraat


Ongeveer een maand na de fasewissel zijn de werken op de rijstrook richting Ternat al goed gevorderd. De aannemer legde de voorbije weken de riolering en de volledige onderfundering van het wegdek en de fietspaden aan tot voorbij de Essenestraat. Gedurende de werken bleef de Essenestraat steeds toegankelijk voor alle verkeer. Om de Essenestraat ook tijdens het kerstverlof (van 23 december tot 6 januari) toegankelijk te houden, werd er een laag walsbeton aangebracht. Daardoor zal ook het zwaar verkeer vlot in en uit kunnen rijden. Vanaf maandag 6 januari hervat de aannemer de werkzaamheden. De bovenste funderingslaag en de wegverharding worden tot voorbij de Essenestraat aangelegd en de werken schuiven verder op richting café/frituur Transport.
Verkeerssituatie blijft ongewijzigd tijdens het kerstverlof
en tot einde fase 1b


Tijdens het kerstverlof en het verdere verloop van fase 1b blijft de verkeerssituatie ongewijzigd. Doorgaand verkeer op de Assesteenweg kan over de versmalde rijstroken blijven rijden, een in beide rijrichtingen tussen Asse en Ternat. Wie vanop de afritten met de E40 richting Ternat wil, wordt steeds gestuurd via de rotonde aan de Industrielaan.
Vooruitblik: start fase 2 voorzien vanaf half maart 2020

Als de huidige werkzaamheden volgens de vooropgestelde planning blijven verlopen, voorzien we om vanaf half maart 2020 de werken op de rijstrook richting Asse aan te vangen. Zodra deze tweede fase van de werken start, zal het doorgaand verkeer op versmalde rijstroken op het al afgewerkte wegdeel (de rijstrook richting Ternat) worden geplaatst. Wanneer we aan de rijstrook richting Asse werken, kunnen zachte weggebruikers in beide richtingen gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de rijstrook richting Ternat. Tijdens fase 2 zal ook de aansluiting van de Assesteenweg met het op- en afrittencomplex (oprit richting Brussel, afrit vanuit Gent) worden aangepast. In de verkeersluwere Paasvakantie zullen daarom zowel de oprit als de afrit twee weken worden afgesloten voor het verkeer.
ONTDEK FASE 2
Onze website gebruikt functionele cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Meer info hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Privacyverklaring